Άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας

Στα νερά του ποταμού Σάβα στο Βελιγράδι η Κατερίνα Νικολαϊδου έγραψε άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2013 αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης, θριαμβεύοντας στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Η Νικολαϊδου έχοντας σημειώσει στον προκριματικό τον καλύτερο φετινό χρόνο στην Ευρώπη (7:38.77), δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί, βελτιώνοντας κατά πολύ τον χρόνο της και τερματίζοντας πρώτη με 7:33.12, αφήνοντας 1.5 δευτερόλεπτο πίσω της την Μαρί-Αν Φρένκεν από την Ολλανδία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Γερμανίδα Λεόνι Πλες με 7:35.86.

 

Μάλιστα η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάνει ειδική μνεία στην είκοσι ενός ετών Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ. Είναι η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των γυναικών, στην κατηγορία U23, καθώς και η «ασημένια» πρωταθλήτρια κόσμου στο μονό σκιφ ελ. βαρών.

 

Ασημένιο η τετράκωπος

 

Η εθνική ομάδα κωπηλασίας πανηγύρισε ένα ακόμα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Η τετράκωπος άνευ, αποτελούμενη με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελλοπουλο και Γιάννη Τσίλη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 5:51.ο2, με τη Βρετανία να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε 5:46.86 και την Ιταλία το χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα, με χρόνο 5:51.02.

 

Σταθερά κορυφαία δύναμη η Ελλάδα

 

Τα δύο μετάλλια στο Βελιγράδι αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στις επιτυχίες των ελληνικών κουπιών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Κατερίνα Νικολαϊδου χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το 20ό χρυσό μετάλλιο από το 2007 μέχρι σήμερα με την Ελλάδα να είναι στην πρώτη θέση του συνολικού πίνακα μεταλλίων από το 2007 κι έπειτα. Συνολικά η χώρα μας μετρά πλέον 27 μετάλλια (20 χρυσά, έξι ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

 

Στη διοργάνωση του Βελιγραδίου η Ελλάδα κατετάγη στην 3η θέση του πίνακα μεταλλίων (1-1-0), με την Μεγάλη Βρετανία να είναι στην πρώτη θέση (2-4-1) και την Ιταλία στη 2η (1-1-1).