Άλλοι για Eurogroup κίνησαν κι άλλοι για τις πλατείες

Η μητέρα των μαχών δίδεται στο Eurogroup σήμερα στις 19:00 ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους υπό τη Γερμανία καθοδηγούμενους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ με θέμα το Χρέος, ενώ την ίδια ώρα διοργανώνονται συλλαλητήρια ανά τη χώρα, όπως στην Πλατεία Συντάγματος και τον Λευκό Πύργο υπέρ της κυβέρνησης και κατά του Χρέους. Στο εξωτερικό μιλάνε ήδη για μια παγωμένη σύγκρουση, δηλαδή ότι το Χρέος θα γίνει κάτι σαν το Κυπριακό ή το Μακεδονικό για την Ελλάδα.

Σας θυμίζει κάτι αυτό αγαπητοί δανειολήπτες. Κάτι σαν τα δάνειά μας. 

 

Κάτι σαν τον προσωπικό μας Γολγοθά. Υποταγμένοι πληρώναμε παράνομους, άκυρους και καταχρηστικούς όρους δανειακών συμβάσεων με τράπεζες που φεσώνανε την κρίση τους στα κεφάλια μας και μαζεύανε τα λεφτά μας για να τα κάνουν τί (;) να τα φάνε τα golden boys με τους φίλους τους στη Βουλή και στα διαπλεκόμα επιχειρηματικά projects. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι φυσικά όχι μόνο δεν οδηγούνται ακόμη στη Δικαιοσύνη αλλά συνεχίζουν να διαπράττουν ανενόχλητοι και ακλόνητοι από τις θέσεις τους τα οικονομικά εγκλήματά τους σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Η κυβέρνηση, όπως καλά γνωρίζουμε, προωθεί τον ενδιάμεσο φορέα, αντί να προχωρήσει στην εκκαθάριση όλων των τοκογλυφικών όρων και στον συνυπολογισμό του τί χρωστάει τελικά ποιος σε ποιον. Για σκεφτείτε; 

 

Εμείς δεν πληρώναμε τόσο καιρό τις τράπεζες στερώντας μέχρι και το φαγητό από το τραπέζι μας για να φορά ιταλικές γραβάτες το golden boy της συστημικής τράπεζας που από πάνω μας ατένιζε αφ’υψηλού, ευχόμενος να είμασταν νεκροί;

 

Εμείς δεν ταπεινωθήκαμε από τις εισπρακτικές εταιρίες και δικηγόρους που έκαναν περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ, απειλώντας υπερχρεωμένους δανειολήπτες και κατατρώγοντας τελικά τις περιουσίες τους για μικροοφειλές -άκυρες κι εκείνες δεδομένων των τοκογλυφικών όρων στις δανειακές συμβάσεις- προς τις τράπεζες;

 

Δεν καθίσαμε στα τέσσερα, αποκτήσαμε το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη και ταράζουμε τις τράπεζες στη νομμότητα έχοντας ασπίδα έναν κουτσουρεμένο νόμο, τον νόμο Κατσέλη, που τώρα η κυβέρνηση θέλει να υποκαταστήσει με τον μυστηριώδη ενδιάμεσο φορέα. 

 

Οταν κάπως έτσι αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των δανειοληπτών από την κυβέρνηση που την ψήφισαν μαζικά για να τους λυτρώσει από τους τοκογλύφους, τότε πώς να ελπίζουμε σε μια θετική έκβαση για το σύνολο του Χρέους της Ελλάδος;

 

Η Ελλάδα είναι κάτι σαν τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες αυτή τη στιγμή, αν και στη θέση της θα πρέπει να ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι που όχι μόνο δεν φτώχυναν, όχι μόνο δεν παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά μαχαιροπίρουνα, εκβιάζουν και εν τέλει και μόνο η συνεχής δημόσια παρουσία τους αποτελεί πρόκληση για τον εξοργισμένο ελληνικό λαό που ενδομύχως -ας μην το κρύβουμε και ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις- προτιμά το λιντσάρισμά τους ή το κρέμασμά τους στις πλατείες από την φυλάκισή τους. 

 

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, αν η κυβέρνηση τα διαθέτει και είναι οργανωμένη και αποφασισμένη να τα παρουσιάσει ώστε να αποδειχθεί ότι όλα είναι απλά ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων που ξεκίνησε από πολύ παλιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν ήδη οι τράπεζες άρχισαν να μαζεύουν το χρήμα του κοσμάκη στα ταμεία τους και να το επενδύουν με τις ευλογίες των Γερμανών αρχιτραπεζιτών στα Βαλκάνια, στην Τουρκία και αλλού. 

 

Δυστυχώς, οι μεσοβέζικες λύσεις είναι κάτι που θέλουν οι υπηρέτες του συστήματος που εξακολουθούν να ηγούνται κομμάτων, να κουνάνε με το δάχτυλό τους το λαό, να μιλάνε προδοτικά και να ισχυρίζονται ότι όσα λένε, τα λένα εξ ονόματός του. 

 

Οι κόπροι του Αυγεία πρέπει να καθαριστούν. Διεφθαρμένοι πρέπει να φυλακιστούν και οι περιουσίες που παράνομα απέκτησαν να επιστραφούν στο λαό και να δοθούν σε όσους το έχουν ανάγκη και όχι σε κομματόσκυλα της νέας κυβέρνησης. 

 

Αν η κυβέρνηση αρνείται να θίξει τα συμφέροντα των τοκογλυφικών τραπεζών που μας ήπιανε το αίμα, τί θα διαπραγματευθεί στο όνομα του ελληνικού λαού; Τη διαγραφή, τη μείωση, το Χρέος επί συνόλω; 

 

Δεν θέλουμε ενδιάμεσους φορείς, θέλουμε δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και ενωμένοι εν τέλει να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για εμάς. 

 

Οσοι συγκεντρωθείτε και όσοι συγκεντρωθούμε σήμερα στις πλατείες για να διαδηλώσετε κατά του Μνημονίου κατά του Χρέους υπέρ της κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουμε ότι η παρουσία μας μετράει εφόσον και εκείνοι που μας εκπροσωπούν είναι ειλικρινείς μαζί μας. Διαφορετικά, είναι μια τρύπα στο νερό για όλους μας. Αν είμαστε σε πόλεμο, κι αν δίνουμε τις πιο σημαντικές μάχες, πρέπει να τις δίνουμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό που μέχρι τώρα νικούσε και μέχρι τώρα ο θάνατός μας ήταν η ευζωία του. Ας ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής, η δική μας επιβίωση και νίκη θα είναι ο δικός του θάνατος. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr