Αμερικανοί φοιτητές έκαναν κηπευτικές εργασίες ανάπλασης στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας

oikologia-foititries-pylaia

Οικολογική δράση με κηπευτικές εργασίες ανάπλασης του Ελαιορέματος στην Πυλαία στην οποία συμμετείχαν Αμερικανοί φοιτητές, ομάδες εθελοντών και ειδικά συνεργεία του δήμου  πραγματοποίησε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (American College of Thessaloniki).

Συνολικά 43, Αμερικανοί φοιτητές που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρόγραμμα ανταλλαγής, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση στο πλαίσιο των υποχρεωτικών ωρών εθελοντικής εργασίας που περιλαμβάνει το εν λόγω πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το πρωί της 20ης Οκτωβρίου -πριν από τα μαθήματά τους- οι φοιτητές μαζί με υπαλλήλους του δήμου συμμετείχαν στην μεταφύτευση καλλωπιστικών φυτών, καθώς και την τοποθέτηση αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών όπως λεβάντα κ.λ.π. στην περιοχή του Ελαιορέματος στην Πυλαία.

Κατά το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης η γεωπόνος του δήμου,  Σοφία Τριανταφυλλοπούλου παρουσίασε τεχνικές ανθοδετικής στους φοιτητές και στους δεκάδες δημότες που βρέθηκαν εκεί.

«Το Ελαιόρεμα αποτελεί στολίδι του Δήμου μας το οποίο όμως απαιτεί συνεχή φροντίδα. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντική και η συμμετοχή των εθελοντών που μέσα από αυτήν την δράση γνωρίζουν και φροντίζουν το φυσικό μας περιβάλλον! Ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους νέους φοιτητές οι οποίοι παρά την πρωινή ώρα και υγρασία έβαλαν το λιθαράκι τους στην ομορφιά του Ελαιορέματος.» ανέφερε η Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη σε θέματα εθελοντισμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Σοφία Σαουρίδου που είχε την εποπτεία της οικολογικής δράσης.