Αμοιβή 50 εκατ. δολ. για τον εντοπισμό των υπεύθυνων για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων προσφέρει η Ρωσία σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.

Η Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Aσφάλειας (FSB) δήλωσε ότι «απευθύνεται στη ρωσική και τη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των τρομοκρατών». «Μια αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των εγκληματιών αυτών», αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
«Αυτήν τη στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρά πλήγματα εναντίον της πόλης της Ράκα, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι και αυτοί συνειδητοποιούν την απειλή», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα θα εντείνει τα αεροπορικά της πλήγματα στη Συρία, καθώς η FSB επιβεβαίωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά τον Οκτώβριο οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.