Αμοιβή 5 εκατ. $ για πληροφορίες για το Boeing θέλουν να δώσουν οι συγγενείς

Συγγενείς των επιβατών της πτήσης ΜΗ370 των Μαλαισιανών αερογραμμών ξεκίνησαν εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διαθέσουν ένα μέρος του ποσού ως αμοιβή για όποιον διαθέτει πληροφορίες για το μοιραίο Boeing 777 που χάθηκε μυστηριωδώς ακριβώς πριν από τρεις μήνες και το υπόλοιπο για ιδιωτική έρευνα.

Ο εφιάλτης τους συνεχίζεται. Αυτό που τους ταλανίζει είναι ότι πιθανώς δεν θα μάθουν ποτέ τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα, τι πήγε στραβά κατά την μοιραία πτήση.

 

Απελπισμένοι και εξαντλημένοι πλέον, ορισμένοι από τους συγγενείς των επιβατών ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία στο διαδίκτυο μέσω του ιστοτόπου Indiegogo.com. για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 5 εκατ. δολαρίων. Από το εν λόγω ποσό, σκοπεύουν να δώσουν τα 3 εκατ. ως αμοιβή στον πληροφοριοδότη και τα υπόλοιπα 2 εκατ. για την διεξαγωγή ιδιωτικής έρευνας. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που θα συγκεντρωθεί, τόσο θα αυξάνεται και η προσφερόμενη αμοιβή.

 

Το μοιραίο Boeing χάθηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Μετέφερε 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, τρεις μήνες ερευνών δεν στάθηκαν αρκετοί για να εντοπιστούν συντρίμμια, ενώ οι αντικρουόμενες πληροφορίες που έρχονταν συνεχώς στην δημοσιότητα έχουν κάνει πολλές οικογένειες επιβατών να πιστεύουν ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση τους κρύβουν την αλήθεια.

 

«Πρόκειται για μυστήριο άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ναυσιπλοΐας και είναι ανάγκη να κινηθούμε συλλογικά, με ένα κοινό στόχο, να ανακαλύψουμε την αλήθεια, το αεροσκάφος και τους επιβάτες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάπου, κάποιος κάτι ξέρει και ελπίζουμε ότι αυτή η αμοιβή θα του/της δώσει το κίνητρο να αποκαλυφθεί» δήλωσε ο επικεφαλής του εγχειρήματος, «Αμοιβή ΜΗ370», Ίθαν Χαντ.

 

Μετά τις άκαρπες έρευνες, από αέρος και θαλάσσης, στα νερά του Ινδικού Ωκεανού, οι ειδικοί που έχουν αναλάβει να διελευκάνουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Boeing προσπαθούν και πάλι να επαληθεύσουν την πιθανή πορεία που ακολούθησε το μοιραίο αεροσκάφος.