Αν οι καναλάρχες ζητούν 24 εκ ευρώ, ο λαός πόσα έχει λαμβάνειν από τους τραπεζίτες;

Οι καναλάρχες, γνήσια τέκνα της νεοελληνικής ελίτ παρασιτοκρατίας, όχι μόνο δεν πληρώνουν όσα χρωστάνε αλλά ζητάνε και λεφτά από το λαό για τις προεκλογικές προβολές των κομμάτων, βασικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Αν οι καναλάρχες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο, αντί να σιωπήσουν και να πληρώσουν, τότε πώς πρέπει να αντιδράσει ο λαός που οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον ανάγκαζαν να φτωχύνει για να ζούνε χλιδάτα οι τραπεζίτες, τα τότε κυβερνητικά στελέχη, οι καναλάρχες και λοιποί διαπλεκόμενοι της παρασιτοκρατίας;

 

Οι καναλάρχες όχι μόνο αρνούνται να πληρώσουν τα αναδρομικά τέλη για τη χρήση των συχνοτήτων αλλά ζητάνε και 24 εκ. ευρώ και κάτι ψιλά για την προβολή των κομμάτων προεκλογικά το 2012, το 2014 και το 2015. 

 

Αναλυτικά, οι καναλάρχες παρουσίασαν ποιος χρωστάει τί και κάθε ένας που θα διαβάσει απλώς τα στοιχεία εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι λεφτά υπήρχαν στην περίοδο του Μνημονίου για την airtime των κομμάτων, κι ας γίνονταν χιλιάδες απολύσεις, κι ας κόβονταν μισθοί και συντάξεις κι ας αυτοκτόνησαν χιλιάδες άνθρωποι. 

 

Αυτά τα 24 εκ. ευρώ και κάτι ψιλά που τώρα ζητάνε οι καναλάρχες, αν είχαν επενδυθεί στην πραγματική οικονομία, ο σταυρός που αγόγγυστα σηκώνει ακόμη και σήμερα με κυβέρνηση υποτίθεται ολόδική του ο ελληνικός λαός δεν θα ήταν βαρύς και ασήκωτος. Και επιτέλους, θα έπρεπε και πρέπει τα κόμματα από την τσέπη τους να πληρώνουν για την προβολή τους κι όχι να τα χρεώνουν στους Ελληνες πολίτες. 

 

Μήπως ήρθε η ώρα, αν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και οι καναλάρχες, να ζητήσει ο ελληνικός λαός πίσω τα 260 δισ. ευρώ που υποχρέωσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις να πληρώσει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση υποτίθεται των τραπεζών;

 

Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσει ο ελληνικός λαός πίσω όλα όσα του έκλεψαν οι τραπεζίτες μέσω των παράνομων, άκυρων και καταχρηστικών όρων δανεισμού; Η μήπως οι απορροφήσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που σκανδαλωδώς έγιναν και οι τράπεζες πήραν το καλό τμήμα,των εκτός λειτουργίαςε πλέον τραπεζών χρεώνοντας στο λαό το κακό;

 

Κι όλα αυτά είναι χρέη μόνο από τις τράπεζες. Φανταστείτε τί άλλα ποσά μπορεί να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός για όλα τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην διάρκεια του Μνημονίου και εξακολουθούν να διαπράττονται!

 

Η ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης-καναλαρχών πολύ φοβόμαστε ότι είναι για τα μάτια του κόσμου. Εκτός και αν υπάρχει τόλμη για τιμωρία των παρασίτων; 

 

Το βέβαιο είναι ότι δεν πείθουν κανέναν τα επιχειρήματα και οι απειλές των καναλαρχών, οι οποίοι επιμένουν να μην θέλουν να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας με ανυπόστατα επιχειρήματα. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ζητά το αυτονόητο: Να λειτουργήσουν ως σοβαρές επιχειρήσεις.

 

Επί σειρά ετών, «μεγάλα» κανάλια, «μεγάλες» εφημερίδες και «μεγάλα» ραδιόφωνα δεν λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Κάποια, μάλιστα, λειτουργούσαν και ως «ρουσφετομάγαζα» για να βολεύονται κουμπαροξάδερφα και… ανιψιές βουλευτών και υπουργών, με αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση προσωπικού και την ανεξέλεγκτη – χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις – έγκριση δανείων.

 

Τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψουν ως κανονικές και υγιείς επιχειρήσεις, αφού τα έργα με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τα περίφημα ΣΔΙΤ έλαβαν τέλος, οι χρηματοδοτήσεις πάγωσαν κι επανελέγχονται.

 

Οι υπερτιμολογήσεις από το δημόσιο τέλος!!!

 

Πρέπει να μάθουν να βγάζουν κέρδη από τα ΜΜΕ και όχι να τα λειτουργούν ως «πλυντήρια».

 

Όταν η τρόικα λέει στην Ελλάδα ή όταν οι τράπεζες λένε στις ελληνικές επιχειρήσεις αυτά τα επιχειρήματα, τα κανάλια συμφωνούν και επαυξάνουν. Σήμερα ήρθε η ώρα να λουστούν την επιχειρηματολογία τους. Και αυτό με την επιβαρυντική συνθήκη ότι η Ελλάδα είναι κράτος και αντιμετωπίζει καταστροφή και όχι ιδιωτική επιχείρηση».

 

Οσο για λύσεις υπάρχουν πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ξένος κολοσσός των ΜΜΕ ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα και να ανταγωνιστεί τα φιλομνημονιακά κανάλια που τόσο καιρό ξερνούσαν την προπαγάνδα της παρασιτοκρατίας και οι καναλάρχες μέχρι σήμερα ήταν και παραμένουν ατιμώρητοι όπως ακριβώς συμβαίνει με τους τραπεζίτες που με νόμο του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη για παλαιότερες παράνομες συμφωνίες που τους εξασφάλιζαν τεράστια χρήματα με χρηματοδότη τον Ελληνα και την Ελληνίδα φορολογούμενο και φορολογούμενη. 

 

Οι καναλάρχες βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να τους τιμωρήσει. Εκτός κι αν…τα βρούνε κάτω από το τραπέζι για άλλη μια φορά και το θέμα ξεφουσκώσει και ξεχαστεί, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν με όλα τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr