Ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» για τον παγιδευμένο φάκελο

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» – «’τυπη Αναρχική Ομοσπονδία» ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Indymedia την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκα, στο Χολαργό. Πρόκειται για ενέργεια που εντάσσεται στο επονομαζόμενο «Σχέδιο Φοίνικας» (η 5η κατά σειρά) τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου. 

 

Το κείμενο της προκήρυξης έχει τίτλο «Φάτε τους δικαστές» και περιλαμβάνει ευθείες απειλές σε βάρος δικαστών: «Ας τους επιτεθούμε όλοι με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς μέχρι βόμβες και εκτελέσεις» γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης.

 

Η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον κ. Μόκα παρουσιάζεται από τους δράστες ως αντανακλαστική απάντηση στις συλλήψεις των δύο 30χρονων στη Θεσσαλονίκη μετά την αποστολή δέματος – βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής κ. Δημήτρη Χωριανόπουλο (επρόκειτο για την 4η πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας»). «Αδέλφια μας να θυμάστε ότι ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει για όλους εμάς, που η νέα αναρχία είναι η μόνη μας πατρίδα» αναφέρουν στο κείμενό τους οι δράστες της επίθεσης.

 

Σε ότι αφορά τον κ. Δ. Μόκα, οι αποστολείς του φακέλου γράφουν: «Το αποκορύφωμα της ξεφτίλας και της δειλίας ήταν η παράταση της προφυλάκισης του συντρόφου μας της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου, λίγες ώρες πριν τη λήξη της, πάνω από το κρεβάτι του, ο οποίος και διήνυε την εικοστή τρίτη μέρα της απεργίας πείνας». Τέλος, ο συντάκτης της προκήρυξης απευθύνει χαιρετισμό σε φυλακισμένους «συντρόφους» τους, στη Λατινική Αμερική.