Αναστάτωση για γονείς και μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Αναστάτωση προκλήθηκε, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της σχολικής περιόδου, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μετά την απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να κρίνουν ακατάλληλο για μάθημα το λυόμενο κτίριο που στέγαζε τους μαθητές.

 

Οι τεχνικές υπηρεσίες το έκριναν ακατάλληλο διότι, την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του μαθήματος, αποκολλήθηκε το τζάμι από ένα κούφωμα, το οποίο έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα.

 

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του κεντρικού Δήμου Ελλη Χρυσίδου, αρχικά, πρότεινε το σχολείο είτε να κλείσει νωρίτερα είτε τα παιδιά να πάνε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο.

 

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των γονέων με την κ. Χρυσίδου, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν έως τη λήξη της σχολικής περιόδου τέσσερις αίθουσες στον πρώην παιδικό σταθμό Πορτοκαλιάν και δύο αίθουσες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

 

Ωστόσο, το πρωί, τα παιδιά δεν μπήκαν στις αίθουσες, με αποτέλεσμα να στηθούν αυτοσχέδιες τάξεις στον προαύλιο χώρο.

 

Στο σχολείο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εντάξει” και πολιτικός μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο με τις απαραίτητες υποστηρικτικές εργασίες μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.