Αναβολή προγραμματισμένου ψεκασμού δέντρων εξαιτίας των ασταθών καιρικών συνθηκών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αναβλήθηκε εξαιτίας των ασταθών καιρικών συνθηκών ο προγραμματισμένος από το Δήμο Θεσσαλονίκης ψεκασμός δέντρων, για την Τετάρτη 8 και για εχθές Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των εργασιών «Συντήρησης Πάρκων και Χώρων Πρασίνου – Κλάδευση και Φύτευση Δέντρων στα Δημοτικά Πεζοδρόμια» από εργολαβικό συνεργείο.

Σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, μετά από τις 23.00.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Δήμου, κατόπιν αιτημάτων καταστηματαρχών και περιοίκων, διαπιστώθηκε έντονη εντομολογική προσβολή σε καραγάτσια (φτελιές) σε δενδροστοιχίες των οδών Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Αλ. Σβώλου, Λ. Στρατού, Επταλόφου, Εφέσσου, Ανατ. Θράκης και Ιπποδρομίου.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί βιολογική καταπολέμηση με τη χρήση των βιολογικών σκευασμάτων Bacillus thurigiensis var.tenebrionis (NOVODOR) και άλατα Καλίου λιπαρών οξέων (SAVONA) στις πρώτες τέσσερις οδούς και σε μεμονωμένα δέντρα της  1ης  Δημοτικής Κοινότητας και την Πέμπτη  16 Ιουνίου 2016 στις υπόλοιπες προαναφερόμενες οδούς της 4ης Κοινότητας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει σύσταση προς τους δημότες, ώστε να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις στους παραπάνω δρόμους, κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, καθώς οι εργασίες απαιτούν τη  χρήση βυτίου με ψεκαστική αντλία, για την αποτελεσματική διαβροχή  των δέντρων.