Καλαφάτης: «Ανίκανη η διοικηση του δήμου να λύσει τα προβλήματα των σχολικών συγκροτημάτων»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Το ότι θέματα σχολικής στέγης απασχόλησαν τρεις και τέσσερις φορές τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δείχνει ότι δεν επιλύθηκαν τα προβλήματα. Η διοίκηση του δήμου αποδεικνύεται ανίκανη να λύσει αυτά τα προβλήματα».

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, απόψε, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την τοποθέτησή του σε, προ ημερήσιας διάταξης, συζήτηση, μετά την παρέμβαση γονέων μαθητών.
Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «προσπάθεια εξωραϊσμού των γεγονότων» την παρέμβαση του δημάρχου και τόνισε πως ο καθηγητής που τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο «είπε αυτό που επαναλαμβάνουμε σε κάθε συνεδρίαση: Ελήφθησαν 800 αποφάσεις στις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής και υλοποιήθηκαν ελάχιστες από αυτές. Αυτό δείχνει την αδυναμία της διοίκησης. Η παράταξή μας αντιμετωπίζει λελογισμένα το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να μη σας ελέγξουμε για την ανικανότητά σας να λύσετε αυτά τα προβλήματα».

Εν άγνοια του δημοτικού συμβουλίου οι ενέργειες του Δημάρχου στο θέμα του ΜΕΤΡΟ

«Πρωτοβουλία του δημάρχου, χωρίς προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ήταν η πρόταση για το σταθμό ‘Βενιζέλου’ του μετρό, προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισε, επίσης, ότι «αν ο υπουργός εγκρίνει πρόταση που… δεν έχει λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχει ζήτημα» και, μάλιστα, ζήτησε τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο» το μετρό Θεσσαλονίκης και προειδοποίησε ότι η παράταξή του «θα το κρατά ζωντανό», αλλά και ο ίδιος, με τη βουλευτική του ιδιότητα δε θα σταματήσει να ελέγχει την κυβέρνηση.

«Είναι μεγάλο ζητούμενο να διασφαλίσουμε ότι ο σταθμός ‘Βενιζέλου’ δεν θα καταργηθεί», κατέληξε.