Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Δασμοί των ΗΠΑ σε Ευρωπαϊκά προϊόντα μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου σχετικά με τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην Airbus»

Κατά την έκτακτη συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην Airbus, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

 «Πρόεδρε,

Προφανώς σεβόμαστε την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις κρατικές ενισχύσεις στην Airbus. Εξάλλου, εμείς στην Ευρώπη θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί ο ΠΟΕ με αποτελεσματικότητα. Η θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι ξεκάθαρη. Παραμένουμε ανοιχτοί στο να βρούμε μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση. Μια λύση που δε θα εμπλέκει άδικα σε μια διαμάχη που αφορά στα «αεροπλάνα», το ελαιόλαδο, τη φέτα και τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα που εξάγονται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, ούτε το βοδινό κρέας που εισάγεται στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ.  Δεν έχουμε λόγο να ανοίγουμε θέματα που έχουν κλείσει. Ας περιορίσουμε τη συζήτηση στον συγκεκριμένο τομέα και ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το δυνατόν συντομότερο. Μαζί μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά με αμοιβαίο όφελος στις οικονομίες μας, στις επιχειρήσεις μας, στους παραγωγούς μας και στους πολίτες μας, σε μια εποχή που πολλοί έχουν κοινό συμφέρον να μας δούνε να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον.».