Ανοδική πορεία σημείωσαν οι αφίξεις και τον Αύγουστο στα νησιά του Ιονίου

tourismos1

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι αφίξεις από το εξωτερικό και τον Αύγουστο, σε σχέση με τον περυσινό, σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα σημείωσε αύξηση κατά 2,9%, το Άκτιο κατά 11,1%, η Κεφαλονιά κατά 6,8% και η Ζάκυνθος κατά 3%. Εξάλλου, σε επίπεδο οκταμήνου, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, η Κέρκυρα εμφανίζει άνοδο 2%, το Άκτιο 8%, η Κεφαλονιά 5,4 % και η Ζάκυνθος 5,5%.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλατσιάτος, αυξητική τάση τουρισμού παρατηρήθηκε και στα λιμάνια, καθώς φέτος σημειώθηκαν περισσότερες αφίξεις επιβατών και οχημάτων.

«Και ο περιηγητικός, οδικός, τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες κινήθηκε εντονότερα από πέρυσι, αλλά και από τα λιμάνια της Ιταλίας σημειώθηκαν περισσότερες αφίξεις επιβατών και οχημάτων, δεδομένου ότι είχαμε περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μάλιστα οι Παξοί, μετά από αρκετά χρόνια. Δεν έχουμε μεν ακριβή στοιχεία από όλα τα λιμεναρχεία για τον Αύγουστο, αλλά οι εκτιμήσεις της αγοράς και των εκδοτηρίων εισιτηρίων αυτό επιβεβαιώνουν» ανέφερε ο κ. Γαλατσιάτος και πρόσθεσε: «Ο εσωτερικός τουρισμός, παρά την αρνητική συγκυρία κινήθηκε, επίσης, ικανοποιητικά. Εν τούτοις, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μελετά, εξετάζει και αξιολογεί σε βάθος τα όποια δεδομένα, προκειμένου να προβεί σε άμεσες και ενδεδειγμένες ενέργειες».