Ανοίγουν τα φράγματα στην Κερκίνη – Κατολισθήσεις στη Χαλκιδική

Σταδιακά ανοίγουν τα θυροφράγματα της Κερκίνης οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, προκειμένου να αποφορτίσουν τις πιέσεις στα αναχώματα του ταμιευτήρα και να αποτρέψουν κάποιο ατύχημα, που θα είχε ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές και στον σερραϊκό κάμπο.

 

Η κλιμακωτή απελευθέρωση υδάτων θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο και αναμένεται να αυξήσει δραματικά τα 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων που έχουν πλημμυρίσει εδώ και μέρες, έπειτα από το σπάσιμο αναχώματος του Στρυμόνα στην περιοχή του Θολού.

 

Επίσης, θα θέσει σε κίνδυνο και το χωριό Πεθελινό, με 600 κατοίκους, το οποίο «οχυρώνεται» με ένα χωμάτινο τείχος, που στήνεται γύρω απ΄ αυτό, με τη συνδρομή και μηχανημάτων του στρατού.

 

Μέτρα προστασίας λαμβάνονται και σε μια κτηνοτροφική μονάδα με εκατοντάδες αγελάδες, καθώς και σε άλλες περιοχές κατά μήκος του Στρυμόνα, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Αμφίπολης.

 

Κατολισθήσεις στη Χαλκιδική

Ενας από τους πιο γνωστούς παραθεριστικούς οικισμούς της Χαλκιδική, αυτός της Ελάνης στην χερσόνησο της Κασσάνδρας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις μεγάλες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

 

 

Κατολισθήσεις στην Ελάνη Χαλκιδικής

 

Οι μεγάλες καθιζήσεις και κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα ρήγματα στο οδόστρωμα, στις αυλές των σπιτιών και στα τοιχία τους ενώ πολλά σπίτια παρουσιάζουν ρωγμές στους τοίχους. Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν οι βροχές αποκλεισμένη είναι η περιοχή του Βόθωνα ενώ είναι αδύνατη η πρόσβαση στην παραλία της Αφύτου και του Κασσανδρινού. Επίσης μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οικισμοί στο Ποσείδι.