Αντ. Σαμαράς στο Reuters: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο Μιλάνο ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας ότι η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας όμως παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας γραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.

 

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», τόνισε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της ΕΕ και της Ασίας.

 

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 

Στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου.

 

Το Ρόιτερς υπενθυμίζει ότι η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα και η άνοδος των επιτοκίων έθεσε υπό αμφισβήτηση από αρκετές πλευρές το εάν και κατά πόσον η Αθήνα θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό της να βγει από το πρόγραμμα στις αρχές του 2015.

 

«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέντευξη αυτή ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας διότι αυτές αποτελούν το «εισιτήριό μας για την βιώσιμη ανάπτυξη».