Αντι-ΝΑΤΟϊκή πορεία πραγματοποιήθηκε εχθές στην αμερικανική πρεσβεία

antikatoiki-poreia

Αθήνα
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βαρσοβία.

Στην πορεία, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), μαζί με άλλους φορείς, συμμετείχαν περίπου 700 άτομα.

Λόγω της πορείας, έκλεισαν διαδοχικά οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Β.Σοφίας από το Χίλτον και στα δύο ρεύματα.

Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:

«Το μήνυμα είναι ένα: Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια που εξυφαίνονται αυτές τις ημέρες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανώσει την πάλη του ενάντια στις επεμβάσεις, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Αποδέσμευση απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες». Αυτά τα συνθήματα να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του εργατικού λαϊκού κινήματος, μαζί με τις οικονομικές διεκδικήσεις για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, για κοινωνικά δικαιώματα, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων και μνημονίων, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη νέα αξιολόγηση το φθινόπωρο».
Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Αντι-ΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΥΕΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μπάμπης Βελλής.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης που κατέληξε στο αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.