Αντιδράσεις από το Δήμο Θέρμης για την χρήση μη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στην ανάπλαση των Ταγαράδων

Αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Θέρμης προκάλεσε πρόσφατη απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) που προβλέπει τη χρήση υλικού που αποτελεί μη επικίνδυνο βιομηχανικό απόβλητο της εταιρείας TOSOH στη διαδικασία ανάπλασης της πρώην χωματερής των Ταγαράδων.

 

“Στη μελέτη της ανάπλασης των Ταγαράδων περιλαμβάνεται η χρήση τέτοιου είδους υλικού, ωστόσο, επειδή δεν ενημερώθηκε νωρίτερα σχετικά ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης αποφάσισε να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης του ΦΟΔΣΑ” διευκρινίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλη Γεράνη. “Πιστεύουμε ότι η απόφαση θα ανακληθεί. Επιπλέον επειδή επιτηρούμε την περιοχή των Ταγαράδων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κανένα τέτοιου είδους υλικό δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί” προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της διάθεσης των αποβλήτων της εταιρείας TOSOH έχει βρεθεί στο παρελθόν στην επικαιρότητα λόγω των αντιδράσεων που είχαν εκφραστεί από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου για τη διάθεση στερεού παραπροϊόντος της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας (η οποία παράγει στοιχεία για μπαταρίες) με σκοπό την αποκατάσταση τμήματος του λατομείου στη θέση “Γούρνες – Ξηροκάμπι”. Αντιδράσεις είχαν εκφραστεί επίσης και από τοπικές κοινωνίες της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης για τα σχέδια ταφής του παραπροϊόντος της δραστηριότητας της εταιρείας σε περιοχή της Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνας.