Αντιδράσεις μετά το αδιέξοδο

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της χώρας εκφράζει ανοιχτά πλέον ο τέως πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο οποίος χθες μετά τη νέα εμπλοκή που υπήρξε στις Βρυξέλλες διέκοψε την περιοδεία του στη Μακεδονία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συνεργάτες του αργά χθες τη νύχτα εξέφρασε την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί λύση και θα υπάρξει συμφωνία και τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή.

 

Νωρίτερα, στενοί του συνεργάτες είχαν εκφράσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει περισσότερες από 48 ώρες για να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, ενώ παραδέχονται ότι στο εσωτερικό της ΝΔ εντείνονται οι εισηγήσεις για κατάθεση αιτήματος, από την πλευρά του κ. Σαμαρά, για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που επεσήμανε και δημοσίως -μέσω του λογαριασμού του στο Twitter- ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

 

Νωρίτερα χθες, ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην Καστοριά, σε προσυνδιάσκεψη του κόμματός του, επανέφερε την πρότασή του για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση μιας διαφορετικής πολιτικής που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα. Ο τέως πρωθυπουργός παρουσίασε τους δικούς του όρους για να υπάρξει αυτή η συναίνεση, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική σε σειρά τομέων.

 

Πηγή: Έθνος