Αντικειμενικές αδυναμίες στα σχέδια αλλαγών στο συνδικαλιστικό κίνημα

Καθησυχαστικός αναφορικά με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με επερχόμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα, εμφανίστηκε μιλώντας στο radio1d.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. 

 

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη κυβέρνηση και ότι όσα γράφτηκαν στον Τύπο ήταν “διαρροές” και “σκέψεις ετών”, χωρίς ωστόσο να έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να μετατραπούν από “σκέψεις” σε νόμο… “Υπάρχουν αντικειμενικές και πρακτικές αδυναμίες για τις αλλαγές που υποτίθεται ότι προωθούνται στον συνδικαλισμό. Ειδικά, στο σημείο για τη προκήρυξη απεργιών. Στο ΕΚΘ συμμετέχουν ενεργά 200 Σωματεία. Πόσο εφικτό είναι να μαζεύονται κάθε φορά οι εκπρόσωποι τους για να αποφασίζουν απεργία με ποσοστό 50%. Επίσης, υπάρχουν αδυναμίες και στο θέμα της οικονομικής ενίσχυση”, τόνισε. 

Αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία, εκτίμησε ότι η συμμετοχή του κόσμου κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και γέμισε -έστω και με αραιή διάταξη- την πλατεία Αριστοτέλους. Ωστόσο, ο κ. Τσαραμπουλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως όταν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την εργοδοσία συστρατεύονται με το ΕΚΘ, ενώ όταν δεν υπάρχει ζήτημα απομακρύνονται από αυτό. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr