Αντώνης Σαμαράς στο Bloomberg: «Δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2015»

Την εκτίμηση ότι από το 2015 η Ελλάδα θα έχει όχι μόνο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν βιάζεται να επανέλθει στις αγορές και τόνισε πως πλέον αναμένει από τους ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τα συμπεφωνημένα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Δεν έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό. Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές αν απαιτηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν περισσότερο. 
Όπως, είπε ο Πρωθυπουργός δεν υπάρχει βιασύνη για να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές. «Στο μέλλον», συνέχισε, «θα ζητήσουμε τα χρήματα που θέλουμε σε χαμηλότερα επιτόκια». 

«Πιάσαμε πάτο, και τώρα μπορούμε μόνο να ανέβουμε και θα ανέβουμε», σημείωσε. 
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως αναμένει ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι μετά την καταπολέμηση της γραφειοκρατείας, η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές. 

Επίσης, εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 η χώρα δεν θα έχει απλώς πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα. «Αυτό», συμπλήρωσε, «σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να δανειζόμαστε καθόλου».

 

 

Πηγή: Τα ΝΕΑ