Απάτη με πακέτα τηλεπικοινωνίας

ΦΩΤΟ:SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ:SHUTTERSTOCK

Η πολύμηνη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, οδήγησε στα ίχνη του που εξαπάτησε, σε τουλάχιστον δεκατέσσερις περιπτώσεις, ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα παροχής υποτιθέμενων οικονομικών πακέτων σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Πρόκειται για 39χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015, διατηρώντας κατάστημα ειδών πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, προσέλκυε πελάτες υποσχόμενος υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου εξαιρετικά χαμηλού κόστους σύνδεσης και χρήσης, με τη μορφή οικονομικών πακέτων.

Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και παρουσιάζοντας ψευδώς σε υποψήφιους πελάτες ότι διέθετε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών το οποίο καλύπτει τα γεωγραφικά και χωροταξικά όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, σύναπτε μαζί τους σχετικές συμβάσεις έναντι χρηματικού αντιτίμου, χωρίς ωστόσο να προβεί ποτέ σε ενεργοποίηση των προσφερόμενων και προσυμφωνηθέντων πακέτων σύνδεσης.

Για λόγους μάλιστα αληθοφάνειας και προκειμένου να πείσει τους υποψήφιους πελάτες, σε κάποιες περιπτώσεις παρέδιδε τμήμα του τεχνικού εξοπλισμού, ενώ για να αποφύγει παράπονα και διαμαρτυρίες, επικαλούταν συνήθως τεχνικά προβλήματα και φόρτο εργασίας.

Σε δεκατέσσερις περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.262 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό κι άλλων παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.