Απεργιακό μπλακ άουτ την Τρίτη -Χειρόφρενο τα τρόλεϊ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό τα τρόλει θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λίμάνια.

Η Αθήνα θα βρεθεί σε απεργιακό μπλακ άουτ, καθώς προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, με αποτέλεσμα στις 24 Σεπτεμβρίου να μείνουν όλο το 24ωρο ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ. Δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία
Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει τονίζει: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/apergia-triti-heirofreno-trolei-demena-ta-ploia