Από την Ιτέα και τη Λαμία κατέληξε στη Θεσσαλονίκη

«Οδύσσεια πόνου» με τραγική κατάληξη, συνιστά η περίπτωση ενός 5χρονου παιδιού, το οποίο ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο άρρωστο από το σπίτι του στην Ιτέα Άμφισσας, διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ξεψύχησε το απόγευμα της Τετάρτης πέντε ώρες μετά την διακομιδή του. Επειδή όμως στην Λάρισα υπάρχει έλλειψη νεκροτομών χθες μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροψία.

 

Ο άτυχος Λεωνίδας – Γιώργος από την Ιτέα, μόλις 4,5 ετών, ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού κλπ. Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο.

 

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας. Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων), άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς. Χθες η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

 

Η υγεία του μικρού παιδιού όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.