Από το βήμα της 81ης ΔΕΘ η φθινοπωρινή επίθεση της Ν.Δ.

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με διπλό στόχο την αποδόμηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως αναξιόπιστου αλλά και την κατάθεση του εναλλακτικού προγράμματος της Ν.Δ. για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανάσχεσης της υπερφορολόγησης, ανεβαίνει στην 81η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τριήμερη περιοδεία του, από σήμερα στη ΔΕΘ, δίνει το έναυσμα για τη «φθινοπωρινή επίθεση» της Ν.Δ., η οποία αποσκοπεί στο να ανατρέψει πλήρως την πολιτική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας τις «κενές υποσχέσεις» του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαραβάλλοντάς τες με τις ρεαλιστικές θέσεις της Ν.Δ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα θέσει προσωπικά στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό καταθέτοντας πληθώρα στοιχείων που θα καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει να εξαπατά τους Έλληνες». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επικαλεστεί την πρόσφατη αποκάλυψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ως προς τις χαμηλές κυβερνητικές προσδοκίες για τη διευθέτηση του Δημόσιου Χρέους. Δεν θα μείνει όμως στην κριτική και θα αντιπροτείνει τις επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις της Ν.Δ. με κορυφαία τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν λεπτομερείς αναφορές για το πώς θα αντλήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα ποσά που χρειάζονται για την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματός της.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να διατυπώσει εκ νέου το αίτημα της Ν.Δ. για άμεση προσφυγή στις κάλπες, με το επιχείρημα ότι κάθε ημέρα παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία αποδεικνύεται επιζήμια και περισσότερο δαπανηρή από το όποιο κόστος της διενέργειας εκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αποφύγει μεν, όπως διαβεβαιώνουν οι συνεργάτες του, την πεπατημένη της πλειοδοσίας υποσχέσεων, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει και ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη μέρα. Ειδικότερα, θα καταθέσει ιδέες και θα δώσει παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν και να εξέλθει επιτέλους η οικονομία από την κρίση. Με εργαλεία την έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη στήριξη της αριστείας.

Στην πρώτη του ομιλία σε ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει το κυβερνητικό σχέδιό του για μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Θα μιλήσει, ειδικότερα, για την ανάγκη προώθησης των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης. Επιπλέον, θα περιγράψει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης της Ν.Δ. οι οποίοι δεν θα εστιάζουν στη φορολογία αλλά στην περιστολή της σπατάλης με στοχευμένες περικοπές.

Στο επίκεντρο της κριτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν όμως και η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και δικαιοσύνης. Ο κ. Μητσοτάκης θα καταγγείλει την κυβέρνηση για απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης με τις τέσσερις άδειες και θα στοχεύσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του εξυπηρέτηση ημετέρων. Θα στηλιτεύσει, επίσης, την κυβέρνηση για τις επιλογές της στον χώρο της Δικαιοσύνης παραθέτοντας πλείστα παραδείγματα άσκησης πιέσεων. Θα μιλήσει, όμως, και για το ύφος και το ήθος της σημερινής κυβέρνησης αναδεικνύοντας την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Έμφαση θα δοθεί, όμως, και στον συμβολισμό της τριήμερης παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα μέσω επιλογών που δείχνουν ότι η Ν.Δ. είναι σήμερα ενωμένη και έτοιμη για την ανάληψη της εξουσίας. Η προαναγγελθείσα παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη σαββατιάτικη ομιλία του κ. Μητσοτάκη αλλά και η συνδρομή τουλάχιστον 55 γαλάζιων βουλευτών και εκατοντάδων στελεχών θα δώσουν ένα μήνυμα ομοψυχίας και κοινού βηματισμού.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το φορτωμένο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη αρχίζει από σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά έχει ως εξής: Σήμερα, 09:30: Χαιρετισμός στο Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση». 10:45: Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 11:30: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. 12:00 Συνάντηση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Κεντρικής Μακεδονίας. 13:30: Επίσκεψη στην εταιρεία MLS Multimedia. 19:30: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Περιφέρειας. 20:00: Σύσκεψη – συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΕΘ Helexpo. Αύριο, 10:00: Σύσκεψη με τους πρυτάνεις και προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 11:30: Επίσκεψη σε περίπτερα της 81ης ΔΕΘ. 20:00: Ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: 13:00: Συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Πηγή: Ναυτεμπορική