Αποχαιρέτα την Κυβέρνηση που φεύγει..

Του Δημήτρη Γ. Τσιολχά*

Ο χρόνος της κυβέρνησης μετά από την θυροκόλληση στην είσοδο της Βουλής πλέον έχει εξαντληθεί. Πλέον, δεν μπορεί να “πουλήσει” προσδοκίες για το μέλλον ενώ έχει εγκλωβιστεί στην υπεράσπιση τρόπον τινά όσων δεν μπορούν να αιτιολογηθούν και είναι μακρύς ο κατάλογος. Μιας και έχει πάει περίπατο το όποιο «ηθικό πλεονέκτημα» διέθετε (η Αριστερά μέχρι την πτώση της Δικτατορίας λόγω του ότι ήταν αποκλεισμένη από παντού σχεδόν και ουχί μετά καθώς στην συντριπτική της πλειοψηφία μισθοδοτείται  από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ έπαιρνε και μερίδιο από τη διαπλοκή), επιχειρεί με συμψηφισμούς του τύπου και οι άλλοι ίδιοι ήταν, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της αλλά και να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό του κομματικού της ακροατηρίου. Φευ.

 Η διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά απλώς απομάκρυνε τις όποιες αμφιβολίες είχαν απομείνει σε όσους διαθέτουν στοιχειώδη κριτική ικανότητα. Από τις αναθέσεις των δημόσιων έργων σε πτωχευμένους επιχειρηματίες, τα εργολαβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις διακοπές με κότερα, την χρήση των κυβερνητικών Lear Jets για προσωπικά και κομματικά ταξίδια, τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων και πολλά άλλα, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς εκλαμβάνεται πλέον μόνο ως κακόγουστο αστείο.

Τι μας αφήνει η πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση;

Παρακάτω, σταχυολογήσαμε μερικά από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες της:

  • τις πρόσφατες αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
  • την κατάσταση στην Παιδεία, στην Δημόσια Ασφάλεια και Τάξη
  • την αθρόα και ανεξέλεγκτη παράνομη είσοδο στην χώρα μας κάθε «κατατρεγμένου» προερχόμενου από Ασία και Αφρική και τις καταγγελίες από την Ε.Ε. για διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων
  • τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία αλλά και στο ευρύτερο χώρο της Υγείας
  • τις μεθοδεύσεις στη Ανώτατη Δικαιοσύνη
  • την προδοσία της Μακεδονίας με την Συμφωνία των Πρεσπών (σήμερα είναι και η επέτειος από την υπογραφή της)
  • τις περίεργες δηλώσεις και κινήσεις (επιμονή για συζητήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για πολλοστή φορά εν μέσω προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας) στα ελληνοτουρκικά θέματα
  • την διάλυση των Οικονομίας και το νέο δυσβάσταχτο Μνημόνιο
  • την ναρκοθέτηση της Οικονομικής πολιτικής των επόμενων 2-3 ετών λόγω ταμειακών ελλειμμάτων (ήδη για εφέτος πρέπει να βρεθεί 1,2 δις ευρώ)
  • τον πλήρη ευτελισμό των θεσμών (πολιτικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών)

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση αισθάνεται εγκλωβισμένη και προσπαθεί να αποδώσει τις συνεχείς αποτυχίες της και την αποστροφή της κοινωνίας σε δυσθεώρητα ποσοστά, σε συνωμοσίες σκοτεινών πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού κάτω από τις νεραντζιές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όμως, από συστάσεως της Αριστεράς στην Ελλάδα, δυστυχώς η ευτυχώς, αυτή δεν εξελίσσεται. Διότι όταν δεν ευδοκιμούν οι πράξεις και ο λόγος της αντί να ερευνήσει τι έπραξε λάθος, καταλογίζει τους λόγους της αποτυχίας σε συνωμοσίες ή στην αδυναμία του λαού να την κατανοήσει.

Ας ελπίσουμε πως η επόμενη κυβέρνηση, θα διορθώσει άμεσα και αποτελεσματικά τα όσα θα παραλάβει και έχουμε προαναφέρει σε αυτό το άρθρο.

Ο Δημήτρης Γ. Τσιολχάς είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστήμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αναλυτής πολιτικών & αμυντικών θεμάτων.