Απορρίπτει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Μεϊμαράκης

Να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και την ελληνική Βουλή.

 

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

 

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης και δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνει κίνηση εκτός ευρώ χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών.

 

Επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται στο όρια της ανοχής της απέναντι στον πρωθυπουργό για τον οποίο είπε ότι ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης και εσωτερικά και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει για ο, τι χρειάζεται να κάνει να προσέρχεται σε δημόσια συζήτηση στη Βουλή.

 

Τον επέκρινε μάλιστα εμμέσως για την παρουσία του σήμερα στην Ευρωβουλή αναρωτώμενος για το ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του κόμματος για την χθεσινή εξέλιξη με τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή με 28 κράτη, γεγονός για το οποίο όπως είπε επικοινώνησε με τον ΠτΔ.

 

Σημείωσε πως οι τελευταίοι πέντε μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το πισωγύρισμα της χώρας καθώς ανετράπη όπως είπε η πορεία εξόδου της από την κρίση και βυθίστηκε σε καταστάσεις που δεν είχε ξαναζήσει η Ελλάδα.

 

Σαμαράς: Θα δικαιωθεί η ΝΔ για το έργο και τις προειδοποιήσεις της 

Η ΝΔ είναι η μόνη γέφυρα της Ελλάδας με την Ευρώπη την οποία ο ΣΎΡΙΖΑ δεν μπορεί να γκρεμίσει είπε σε εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

 

Όσο το κόμμα είναι ενωμένο είπε ο κ. Σαμαράς, όλες οι ζημιές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ξεκινήσουν να διορθώνονται, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ πολύ σύντομα θα δικαιωθεί πλήρως τόσο για τα όσα πρόσφερε σε δύσκολες συνθήκες όσο και για τις προειδοποιήσεις της μετά τις εκλογές.

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, γνωρίζουν ότι έκαναν και σφάλματα με τη χώρα και την κυβέρνησή του αλλά επισήμανε με έμφαση ότι το έργο της ΝΔ έχει ρίζες και “θα αποδειχθεί σωτήριο”.

 

Για τον πρωθυπουργό είπε πως τώρα θα αποδείξει εάν έκανε τραγικά σφάλματα ή αν διέπραττε προσχεδιασμένο έγκλημα, σημειώνοντας ότι η καταστροφή ενός Grexit θα ήταν ανυπολόγιστη.