Αποχή από τις ευρωεκλογές η Γαύδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την αποχή από τις κάλπες των ευρωεκλογών αποφάσισαν οι μόνιμοι κάτοικοι της Γαύδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της αδιαφορίας, όπως υποστηρίζουν, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο θάλασσα.

Η απόφαση πάρθηκε μετά απο ανοικτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο νησί. Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε ο δήμος μετά την απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
 

«Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια κάποιων ευρωβουλευτών και βουλευτών που τάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στα χημικά στην Μεσόγειο, μας θλίβει όμως το γεγονός ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν και δεν υπέκρυψαν το θέμα ήταν λιγότεροι από τα δάχτυλα μιας παλάμης.

 

Τέρμα πια στην Αδιαφορία, την Ανοησία και την αλαζονεία τους. Τέρμα πια στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς που νομίζουν ότι η ψήφος μας του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν εις βάρος του λαού και προς όφελος των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων Τα χημικά του πολέμου ας τα χωνέψουν αυτοί που τα πούλησαν και αυτοί που τα αγόρασαν».