ΑΠΘ: Ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες

Το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και την «European Association of Geoscientists and Engineers – E.A.G.E.» διοργανώνει Ημερίδα για τους Υδρογονάνθρακες που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

 

Ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.), Ανδρέας Γεωργακόπουλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στην ομιλία του, με τίτλο: «Νέοι ορίζοντες στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο». Αμέσως μετά, θα παρουσιάσει το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» το οποίο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2015, στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

 

Ο Επικεφαλής του Τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ιταλικής Eni, Paolo Dell’ Aversana, στην ομιλία του, με τίτλο: «Integrated Geophysical Models. Theory, examples and implications on creativity  – Ολοκληρωμένα γεωφυσικά μοντέλα. Θεωρία, παραδείγματα και επιδράσεις στην καινοτομία» θα παρουσιάσει μια σύνθετη συζήτηση γύρω από τις θεωρητικές και πρακτικές απόψεις της εφαρμοσμένης στην πετρελαϊκή έρευνα επιστήμης της Γεωφυσικής και τις επιστημολογικές συνέπειες στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη της E.A.G.E. και της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/conferences/18355 Προεγγραφές: http://www.eage.org/students/index.php?evp=16282

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr