ΑΠΘ: Κλειστή για έξι ημέρες η φοιτητική λέσχη

Από χθες μέχρι και την Τρίτη θα παραμείνει κλειστή η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ «λόγω διακοπών Αποκριάς», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ θα σερβίρει και πάλι φαγητό στους φοιτητές την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου.

 

Ανοίγει (ξανά) για το κοινό τις Κυριακές

 

Τρία χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση των εκδηλώσεων με τίτλο «ΑΠΘ την Κυριακή» η πρυτανεία του πανεπιστημίου σχεδιάζει την επαναφορά τους στις 10, 17 και 24 Μαΐου.

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Μακεδονία, στο «ΑΠΘ την Κυριακή», που είχε διοργανωθεί για πρώτη φορά το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2012, είχαν συμμετάσχει περίπου 12.000 πολίτες. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη Οικονομικών Νίκο Βαρσακέλη, που έχει αναλάβει τη φετινή διοργάνωση, «η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης μας οδήγησε στην απόφαση της επανάληψής της». Την περίοδο αυτή και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας κατατίθενται από τις σχολές και τα τμήματα προτάσεις που αφορούν την παρουσίαση εργαστηρίων, μονάδων ή δραστηριοτήτων. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, «μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν για άλλη μία φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Αριστοτελείου και να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους».

ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί προτάσεις για εργαστήρια από το Πολυτεχνείο, τη Φυσικομαθηματική σχολή, το ΤΕΦΑΑ, τα τμήματα Αρχαιολογίας και Θεάτρου, το Μετεωροσκοπείο και το Αστεροσκοπείο. «Θα γίνουν ξεναγήσεις σε παιδιά, για να δουν από κοντά τα όργανα παρατήρησης του ουρανού και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι επιστήμονες ή πώς γίνεται η συντήρηση των αρχαιολογικών μνημείων», λέει ο κ. Βαρσακέλης και προσθέτει ότι «πρόκειται για ένα πανηγύρι της επιστήμης και του παιχνιδιού», που σε μεγάλο βαθμό θα στηριχθεί στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους φοιτητές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι υπό κατάρτιση, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί ότι θα ενταχθεί στο πλαίσιό του ως παράλληλη διοργάνωση και η επανασύσταση της «Φοιτητικής εβδομάδας».