Αρχίζει στην Καλαμαριά η πρώτη εβδομάδα του Μικρού Φεστιβάλ

orxistra-kalamaria-theatro

Αρχίζει δυναμικά η πρώτη εβδομάδα του Μικρού Φεστιβάλ, με μουσική, θέατρο και χορό.

Την αυλαία ανοίγει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ η Camerata Contra Tempo υπό την μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Η ορχήστρα θα ξεναγήσει το κοινό μέσα από  το έργο «Παρίσι-Νέα Υόρκη» στις λεωφόρους των δύο μεγάλων Μητροπόλεων, με οδηγό τη μουσική των G.Gershwin, L.Bernstein, D.Milhaud, και  F.Poulenc.  Σολίστες της ορχήστρας οι διακεκριμένοι μουσικοί,  Χαράλαμπος Αγγελόπουλος στο πιάνο και Βλαντιμίρ Αφανάσιεφ στα κρουστά.

Είσοδος 10€

Προπώληση/φοιτητικό /ανέργων 7€

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις  8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή βραδιά. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, η Χορωδία Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης, η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας και η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας.

Είσοδος Δωρεάν

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 9.15 το βράδυ θα δοθεί η παράσταση  σύγχρονου χορού  με τίτλο «Stand by the act»,  σε χορογραφία της Χριστίνας Μπήτιου. Θα χορέψουν η Χριστίνα Μπήτιου και η  Δέσποινα Σταμάτη.

Δύο γυναίκες… Η συνάντηση δύο αντίθετων ζωών. Μία ζωή που κατοικεί σε ένα κενό παρόν, έχοντας ξεχάσει το νόημά της, πνιγμένη μέσα στην πλήξη και στην αδράνεια, και μία άλλη ζωή, στο παρελθόν και μέλλον, καθώς ξέρει που βρίσκεται, τι κάνει και γιατί το κάνει.

Πρόκειται για μια αλληγορία πάνω στην δύναμη του αλτρουισμού και τον μόχθο που απαιτεί το νόημα μιας ζωής δοσμένης στην πράξη συνείδησης και ανθρωπιάς.

Είσοδος 7 €

Μειωμένο / φοιτητικό 5€