Α. Ξηροτύρη στο radio1d.gr: “Πρώτα οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες”

Τη πεποίθησή της ότι οι τράπεζες έχουν το “πάνω χέρι” ακόμη και στη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” εξέφρασε στο radio1d.gr η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη.

 

Τόνισε ότι το ΕΘνικό Συμβούλιο που έχει συσταθεί για τη διευθέτηση του προβλήματος σε συνεργασία με την ΤτΕ και τις συστημικές τράπεζες, δεν λειτουργεί όπως θα επιθυμούσε η ίδια καθώς διαπίστωσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι οι τράπεζες και όχι οι δανειολήπτες. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν είναι αισιόδοξη ότι το συγκεκριμένο όργανο θα δώσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. 

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, τον χαρακτήρισε “άδικο φόρο” και ζήτησε να εξαιρεθούν από τη καταβολή του οι άνεργοι και οι φτωχοί. “Είμαστε υπέρ ενός κλιμακωτού φόρου, όπου οι πλούσιοι θα πληρώνουν περισσότερα από τους φτωχούς”, είπε. Χαρακτήρισε αδιέξοδη τη κυβερνητική πολιτική και δήλωσε ότι ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της ανάπτυξης, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η κ. Ξηροτύρη υποστήριξε ότι η εκλογή του νέου ΠτΔ θα πρέπει να γίνει μετά απ΄τη προσφυγή της χώρας στις κάλπες -ακόμη κι αν υποψήφιος είναι ο κ. Κουβέλης- καθώς ο εκάστοτε Πρόεδρος απλά επικυρώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις. 

 

Άγγελος Αγγελίδης
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr