«Αστακός» η Νέα Υόρκη ενόψει της Πρωτοχρονιάς

ΦΩΤΟ: REUTERS/BRENDAN MCDERMID/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/BRENDAN MCDERMID/ΑΡΧΕΙΟΥ

Πιο ενισχυμένα από ποτέ θα είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, ιδίως στις εκδηλώσεις στην Τάιμς Σκουέρ διαβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Θέλω όλος ο κόσμος να το κατανοήσει και να το μάθει ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Πρωτοχρονιά είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ» επισήμανε ο δήμαρχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο WOR 710.

Η Νέα Υόρκη θα μπορεί κυρίως να υπολογίζει στη συνδρομή της νεοσυσταθείσας μονάδας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας (Critical Response Command) που αριθμεί 500 στελέχη.
Ο Μπλάζιο, ο οποίος προήδρευσε χθες Δευτέρα σε μια προπαρασκευαστική σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης όπως επίσης και του συνόλου των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης, περιλαμβανομένου του τοπικού παραρτήματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας FBI.

Η Νέα Υόρκη «είναι η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη της χώρας για να σταματήσει την τρομοκρατία» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος επιπλέον σημείωσε ότι «οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα προστατευτούν επαρκώς την Πρωτοχρονιά».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters