Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια: Αντί για ναρκωτικά εντόπισαν… αρχαίο αμφορέα

Απροσδόκητη κατάληξη είχε η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών , που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εμφανίστηκαν στα Εξάρχεια γύρω στις 8:30 και απέκλεισαν ένα σημείο κοντά στη συμβολή των οδών Πλαπούτα και Καλλιδρομίου. Παρά τις αρχικές πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση κατάληψης, κατά τη λήξη του τελεσίγραφου Χρυσοΐδη, τελικά διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της επιχείρησης ήταν διαφορετικός.

Εξάρχεια: Συνελήφθη ζευγάρι, εντοπίστηκε… αμφορέας
Οι αστυνομικοί έλεγξαν ένα σπίτι επί της Πλαπούτα, ύστερα από πληροφορίες που είχαν φθάσει στην ΕΛ.ΑΣ για ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ναρκωτικά στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα. Παρά ταύτα, στο εν λόγω σπίτι στα Εξάρχεια βρήκαν έναν αρχαίο αμφορέα -δεν έχει προσδιοριστεί χρονολογία ή η αυθεντικότητά του- και γι’ αυτόν τον λόγο συνελήφθη ένα ζευγάρι που βρισκόταν στον χώρο.

Ο άνδρας, κατά τις ίδιες πηγές, είναι ένας 32χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια το 2012. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέρα από τη σύλληψη, είχε προσαχθεί αρκετές ακόμη φορές.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/exarheia-entopisan-amforea-anti-gia-narkotika-elas