Μπαράζ συλλήψεων για κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών – εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., κατά το τελευταίο 24ωρο.

 

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δυο αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 29 ετών, για το αδίκημα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι, τον Ιανουάριο του 2013, αφού διέρρηξαν κατάστημα ΠΡΟΠΟ στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό.

 

Οι δράστες για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας γυναίκας, το οποίο αφαίρεσαν τον Νοέμβριο του 2012, αφού προηγουμένως διέρρηξαν την οικία της, απ’ όπου αφαίρεσαν επιπλέον χρηματικό ποσό (1.000) ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Από αστυνομικούς ης ίδιας Υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος 28χρονου, για το αδίκημα της «Διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής». Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο προαναφερθείς μαζί με δυο συνεργούς του που αναζητούνται, στην περιοχή του Τριλόφου Θεσσαλονίκης, διέρρηξαν οικία, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα τιμαλφή. Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα, προέβησαν ανεπιτυχώς σε απόπειρα κλοπής, σε έτερο σπίτι της ίδιας περιοχής.

 

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος είναι ήδη κρατούμενος δυνάμει σχετικού εντάλματος, για τα αδικήματα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της «Ληστείας».

 

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν έξι άτομα, για απόπειρες κλοπής και περιπτώσεις κλοπών.

 

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr