Μπαράζ συλλήψεων και παραβατικότητας στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, κατελήφθησαν 57 άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

 

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν:

 

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση συνολικά (168) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (351) λαθραία πακέτα τσιγάρα.

 

(9) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

 

(5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
(8) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

(1) αλλοδαπός για πλαστογραφία.

 

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

 

(2) άτομα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

 

(5) άτομα για υποθέσεις κλοπών.

 

Συγκεκριμένα:

 

Απογευματινές ώρες χθες (16-06-2015), συνελήφθη στο κέντρο της πόλης, από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ», 43χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης (1) κινητό τηλέφωνο, από έτερο αλλοδαπό.

 

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, συνελήφθη 26χρονος, διότι ξημερώματα χθες (16-06-2015), διέρρηξε μαζί με συνεργό του, ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Περαίας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και (1) κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης άνω των εννέα (9) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κλοπή κατά συναυτουργία.

 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων, 51χρονος, διότι όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 15-06-2015, αφαίρεσε από αγροτεμάχιο στην περιοχή του Ζαγκλιβερίου, αγροτικά προϊόντα (μπάλες τριφυλλιού).

 

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δυο νεαροί, διότι βραδινές ώρες χθες (16-06-2015), αποπειράθηκαν διαρρήξουν αυτοκίνητο στην περιοχή των Διαβατών.

 

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (25) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου Περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr