Μπουτάρης: Κονδύλια για την καθαριότητα και την αγορά τροφίμων για τους πρόσφυγες

giannis-mpoutaris

Κονδύλια για την καθαριότητα, αλλά και για την αγορά τροφίμων για τους χιλιάδες πρόσφυγες που συνωστίζονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη, ζήτησε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Παιονίας, ο κ.Γκουντενούδης εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των προσφυγικών ροών.

“Ζήτησα κονδύλια για την καθαριότητα της περιοχής στην ουδέτερη ζώνη, όπου έχει στηθεί καταυλισμός για την προσωρινή διαμονή των προσφύγων, καθώς η χρηματοδότηση που έχουμε ήδη πάρει είναι μόνο για ένα μήνα” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκουντενούδης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απαιτούνται 20.000 ευρώ μηνιαίως για τον καθαρισμό μόνο εκείνης της περιοχής, χρήματα που αδυνατεί να διαθέσει ο δήμος.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Παιονίας αναφέρθηκε στον κ.Μουζάλα σε πρόταση που έχει καταθέσει για τη δημιουργία, σε κτίριο του δήμου, κουζίνας που θα διαθέτει ζεστό φαγητό στους πρόσφυγες αλλά και σε άπορους δημότες, ενώ ζήτησε και κονδύλια για την αγορά τροφίμων.