Χαράλαμπος Περβανάς: Η μόνη ευχή για αυτούς είναι να σταματήσουν να μας «σώζουν» και να πάνε σπίτια τους

Αυτές τις ημέρες θα ακούσουμε ευχές. Πολλές ευχές από τους πολιτικούς αυτής της δύσμοιρης χώρας. Λόγια υποκριτικά και ψεύτικα γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν αυτοί να περνάνε καλά και ακόμα καλύτερα αδιαφορώντας για την κατάντια της χώρας. Εκτός από τα τυπικά ευχολόγια βέβαια η μεν κυβέρνηση θα αναφέρει και την προσπάθεια που κάνει να μας κρατήσει ασφαλείς από την πανδημία η δε αντιπολίτευση πως όλα είναι λάθος και ότι αυτή θα τα έκανε καλύτερα. Μπούρδες δηλαδή. Μία από τα ίδια.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τη χώρα και συνεχίζουν να αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών. Λεηλάτησαν την οικονομία, έπνιξαν στα χρέη τα νοικοκυριά και την αγορά, περιέκοψαν ξεδιάντροπα μισθούς και συντάξεις, έφεραν πρωτοφανή και εξευτελιστικά μνημόνια οικονομικής και κοινωνικής υποδούλωσης και τώρα το παίζουν εθνοσωτήρες και Μεσσίες. Κάθε φορά που επιχειρούν δήθεν να μας σώσουν, οι πολίτες βουλιάζουν όλο και περισσότερο στα χρέη, την ανεργία και την ανέχεια.

Το ίδιο έγινε τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων, που ακόμα υπάρχουν, το ίδιο γίνεται και τώρα με τα φασιστικά μέτρα για την δήθεν καταπολέμηση της πανδημίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις ευχές των πολιτών οι πολιτικοί δεν συμπεριλαμβάνονται. Η μόνη ευχή για αυτούς είναι να σταματήσουν να μας «σώζουν» και να πάνε σπίτια τους.