Χαράλαμπος Περβανάς: Να σταματήσει πια αυτή η εμμονή των κυβερνήσεων να καλύπτουν τις τράπεζες με τις πλάτες του ελληνικού λαού

Η διαφαινόμενη ύφεση στα οικονομικά του κράτους είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Η μαύρη τρύπα των κόκκινων δανείων που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα είναι το άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να αγγίξει ούτε και να αντλήσει κεφάλαια για να καλύψει την μαύρη τρύπα των τραπεζών.

Η κρατικοποίηση των τραπεζών αποτελεί ανέκδοτο, όπως μας δίδαξε το πρόσφατο παρελθόν ενώ τα αποθεματικά κεφάλαια του κράτους είναι πιο αναγκαία από ποτέ την περίοδο που διανύουμε. Η δημιουργία μίας BAD BANK είναι υπό συζήτηση χωρίς να προκρίνεται προς το παρόν από τους κυβερνώντες. Για τον Έλληνα πολίτη, όμως, μία είναι η λύση. Η μαύρη τρύπα των τραπεζών να καλυφθεί από τους μετόχους.

Να σταματήσει πια αυτή η εμμονή των κυβερνήσεων να καλύπτουν τις τράπεζες με τις πλάτες του ελληνικού λαού. Τις πλήρωσε ήδη ακριβά τα προηγούμενα χρόνια με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αλλάξει κουλτούρα όχι ο κόσμος αλλά οι κυβερνήσεις και το «όλα για τις τράπεζες» να γίνει «όλα για τους πολίτες».