Χαράλαμπος Περβανάς: Οι μάσκες των κυβερνώντων πέφτουν την στιγμή που επιβάλλει στον πολίτη να την κρατάει ψηλά

Μετά από 10 χρόνια άγριας λιτότητας και μνημονίων, ήρθε και η πανδημία να αποτελειώσει την αγορά και τους εργαζόμενους με τους άστοχους και προς την λάθος κατεύθυνση χειρισμούς της κυβέρνησης. Ενώ διανύουμε το δεύτερο lockdown με την φτώχεια και την απελπισία να χτυπάει κόκκινο, η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα τόσο στις πληττόμενες επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους που είτε ημιαπασχολούνται είτε είναι πλέον άνεργοι.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας υποφέρει, φτωχοποιείται και συσσωρεύει χρέη χωρίς την κρατική μέριμνα, η οποία εξαντλείται μόνο σε τρομομέτρα και αξίωση για ατομική ευθύνη ενώ η ανευθυνότητα χειρισμών και η απουσία της κρατικής ενίσχυσης της αγοράς και των νοικοκυριών είναι παροιμιώδης.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση των ανίκανων «αρίστων» μαζί τους συνήθεις ύποπτους, δηλαδή τις τράπεζες και τα fund, παίζουν τα δικά τους παιχνίδια με σκοπό την διάσωση των τελευταίων σε βάρος του Έλληνα πολίτη. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις νέες κρατικές εγγυήσεις ύψους τουλάχιστον 12 δις ευρώ (με το σχέδιο Ηρακλής 2) για την συνέχιση της τιτλοποίησης κόκκινων δανείων των τραπεζών.

Δηλαδή την ώρα που οι επιλογές της κυβέρνησης με τις αστοχίες και τα απανωτά λάθη ρήμαξαν την αγορά και έφεραν σε απόγνωση τους εργαζόμενους χωρίς την οικονομική τους στήριξη, αποδεικνύεται ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται μόνο για την χειραγώγηση των ΜΜΕ μοιράζοντας εκατομμύρια και την στήριξη των τραπεζικών ιδρυμάτων και fund. Οι μάσκες των κυβερνώντων πέφτουν την στιγμή που επιβάλλει στον πολίτη να την κρατάει ψηλά.