Χρ. Χαρπαντίδης: Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγή, επενδύσεις και καινοτομία

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BALTAS KOSTAS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BALTAS KOSTAS

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία επιχειρηματικότητα που παράγει, επενδύει, καινοτομεί και εξάγει» υποστήριξε Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις, ο επικεφαλής της Παπαστράτος υπογράμμισε ότι «σε περιόδους κρίσης πρέπει κανείς να τολμά, να κάνει στρατηγικές – επενδυτικές κινήσεις και τομές».

«Το επενδυτικό μας πλάνο είναι πολυετές και το υλοποιούμε με συνέπεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά μας, να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και να βγούμε αλώβητοι από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Χαρπαντίδης.

Όπως υπενθύμισε στη συνέχεια, η τελευταία επενδυτική κίνηση της Παπαστράτος ήταν ύψους 25 εκατ. ευρώ και αφορούσε νέες μηχανές παραγωγής και μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καπνού.

Ερωτηθείς για τη φορολογία, σημείωσε ότι οι συνολικοί φόροι ανέρχονται στο 90% της λιανικής τιμής των καπνικών, γεγονός που ενισχύει το λαθρεμπόριο. «Η υπερφορολόγηση φέρνει υψηλές τιμές χωρίς να επιτυγχάνονται τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, εξήρε τον εξωστρεφή χαρακτήρα της εταιρείας, η οποία εξάγει πάνω από το 60% της συνολικής παραγωγής σε 30 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, το Μεξικό και η Ινδονησία.