Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια 2019 Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, 15:00 – 19:00

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι του Κολλεγίου Ανατόλια υποδέχονται το κοινό στο AnatoliaCollegeChristmasBazaar, μία από τις πιο ιστορικές και ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες γιορτές της Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και του προσωπικού και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια (AnatoliaElementarySchool, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International BaccalaureateDiplomaProgram, ACT – American College of Thessaloniki), των Συλλόγων Γονέων, Αποφοίτων και Φίλων. Όπως κάθε χρόνο, τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaarθα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς, τιμώντας την προϊστορία του θεσμού που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του ’30 για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 21 σωματεία, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. 

Οι πόρτες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού θα ανοίξουν στις 15:00 με τη Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου, την μπάντα μαθητών του Γυμνασίου, καθώς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Στις 17:30 θα ακολουθήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο.

Η παρουσία των μαθητών του σχολείου θα είναι και φέτος ενισχυμένη με προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και παρασκεύασαν, όπως φυσικά καλλυντικά και αρώματα, χρηστικά και διακοσμητικά είδη, στολίδια και γλυκά.Παράλληλα τα παιδιά θα παρουσιάζουν πρωτότυπα projectsκαι θα σχεδιάσουν δράσεις μέσα από τη συμμετοχή τους σε clubs του σχολείου, τα οποία συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του MacedoniaHall (στην πλευρά του πρώην Αρρένων) και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι θα σερβιριστεί στο IngleHall(στην πλευρά του πρώην Θηλέων).