Δ.Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών

Το «ναι» και το «όχι» ισοδυναμεί με την υπογραφή νέου μνημονίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διαπραγματευθεί τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

Από τη μετάβαση σε διπλό νόμισμα ή σε εθνικό νόμισμα, ο χαμένος θα είναι ο λαός, επανέλαβε ο ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών.

Στη συνέχεια, και σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «έπρεπε να τεθούν στο δημοψήφισμα και οι προτάσεις των δανειστών και οι δικές σας, αλλά εσείς θέλατε να υφαρπάξετε ένα “όχι” για να το χρησιμοποιήσετε στον τυχοδιωκτισμό σας».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι έφερε πρόταση για έγκριση. Πρόκειται, όπως είπε, για κείμενο έτοιμο που θα γίνεται και χειρότερο από αύριο, αφού το παλιό και το νέο χρέος θα το πληρώσει με ιδρώτα και αίμα ο εργαζόμενος.  

Μνημόνιο 3 και Grexit, μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο, ανέφερε. Όπως είπε, η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα «μνημόνιο ή grexit», το οποίο είναι το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα που είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι και τα άλλα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα που είναι χειρότερο από αυτό του Γιούνκερ.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι «κείμενο τελειωμένο», καθώς, «η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα κατ’υπόδειξη της χειρότερης τρόικας». Επισήμανε, δε, ότι αυτό έχει ήδη την εξουσιοδότηση από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καθώς υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Εξαγγέλλετε πρωτοβουλίες μασκαρεμένες με λαϊκή κυριαρχία και τα μετατρέπετε σε άλλοθι για να προκύψουν νέα μνημόνια» είπε και προσέθεσε: «Τα πολιτικά κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο, ήμασταν σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι είχε στόχο να αρπάξει ένα «όχι» για να το χρησιμοποιήσει στον τυχοδιωκτισμό της. «Πάντοτε ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μαθητές που γίνανε καλύτεροι από τους εκπαιδευτές τους, έχοντας προχωρήσει σε μίνι πραξικοπήματα, fast track διαδικασίες στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του λαού και η  ολόπλευρη προετοιμασία του για να οργανώσει την οικονομία και την κοινωνία έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις. 

 

 

Πηγή: in.gr