Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα να φέρει αντιπροτάσεις με οικονομική λογική

Οι αντιπροτάσεις της Αθήνας στο σχέδιο που έθεσαν επί τάπητος οι δανειστές θα πρέπει να έχει οικονομική λογική, υπογράμμισε σήμερα ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρές και δυσάρεστες αποφάσεις».

 

Σε δηλώσεις του έξω από το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ είπε: «Εάν έλθουν με εναλλακτικές προτάσεις, αυτές θα πρέπει να είναι στιβαρές και να έχουν οικονομική λογική».

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η απόφασή της ελληνικής κυβέρνησης για μετάθεση των πληρωμών δεν θα της λύσει τα προβλήματα που έχει, καταδεικνύοντας έτσι την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή.

 

Στην βάση αυτή ο κ. Ντάισελμπλουμ κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που της προτείνονται από τους θεσμούς. «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρές και δυσάρεστες αποφάσεις», είπε. 

 

Διεκδικεί δεύτερη θητεία στο Eurogroup 

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο έγκυρη πηγή, την επιθυμία του να διαδεχτεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρεία των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, επισημοποίησε σήμερα και ο Ισπανός υπουργός Λουίς Ντε Κίντος.