Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα βοήθειας εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο κανάλι RTLZ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

 

«Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

 

Σημειώνει ότι είναι σημαντικό να αφεθεί η χώρα να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ’ αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πραγματικό πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup συμπλήρωσε, ωστόσο, πως η χώρα δεν είναι σε πολύ ισχυρή θέση ακόμα και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

To ίδιο πρακτορείο, νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο δικά του οικονομικά στοιχεία, εκτιμούσε πως η ύφεση τελειώνει στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης».

«Η επιβεβαίωση πως η χώρα βγαίνει από τη δυσκολότερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα, ενδέχεται να βοηθήσει τον Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης», εκτιμούσε το άρθρο.