«Δάνεια υπάρχουν» για τα μέλη διοικητικών συμβουλίων τραπεζών

Είναι δυνατόν μέλη της κυβέρνησης του Λαού, όχι μόνο να βάζουν στη γωνία, αλλά να συνενοούνται για να διατηρήσουν στη θέση του -ίσως δε και να προάγουν- golden boy που πήρε δυόμισι εκατ. ευρώ από την τράπεζα, όπου είναι διευθύνων σύμβουλος για να αποπληρώσιε το -επίσης- σούπερδάνειο που έλαβε από άλλη τράπεζα, όπου επίσης ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου; Είναι. 

 

Που πάνε τα λεφτά των τραπεζών και μας γυρεύουν κι άλλα παρότι θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο, να γυρίσουν πίσω δηλαδή τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό μέσω των δήθεν ανακεφαλαιοποιήσεων; Ιδού η απάντηση. 

 

Σύμφωνα με το οικονομικό site, euro2day.gr, o διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος φέρεται να έχει δανειστεί από την τράπεζα της οποίας ηγείται, «αξιοποιώντας» τα χρήματα των φορολογουμένων και των καταθετών, ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ!

 

Ο CEO της Πειραιώς έλαβε αυτό το ποσό για να αναχρηματοδοτήσει άλλο τεράστιο δάνειο -δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές ποσό- που έλαβε από την Εθνική Τράπεζα, κατά την περίοδο όπου ήταν εκεί ανώτατο στέλεχος και μέλος του Δ.Σ.

 

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που κατηγορείται, πέρα από παρασκηνιακές συμφωνίες ξεπουλήματος τόσο της δημόσιας περιουσίας όσο και των ιδιωτικών δανείων και ενεχύρων σε εταιρίες-φαντάσματα αλλά και τη φυγάδευση χρήματος του δημοσίου και των δανειοληπτών σε offshore θυγατρικές της Πειραιώς που πάντως το κράτος μπορεί και να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή τους, για την εντελώς ασύμφορη για τον ελληνικό λαό συμφωνία συνεργασίας της Πειραιώς με την εταιρία KKR που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν και όπως καταλάβαμε θα είναι η εταιρία όπου όσα αρπάξανε τα golden boys της Πειραιώς θα τα διατηρήσουν εκεί για να μην μπορεί κανείς, όπως π.χ. μια κυβέρνηση του Λαού να τους τα πάρει πίσω και να τα αποδώσει στους νομίμους κατόχους του, τους υπερχρεωμένους και υπερφορολογημένους πολίτες. 

 

Κι όμως σκέφτονται προαγωγή

 

α ο κ. Θωμόπουλος να συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, είναι κάτι που μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και μας προβληματίζει ιδιαίτερα για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την διεφθαρμένη τραπεζοκρατία που διαδραμάτισε και διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, καθώς αρπάζει τα χρήματα από τα φορολογικά έσοδα και τα διανέμεται με τους δικούς της ανθρώπους σε εσωτερικό και εξωτερικό. Χρόνια τώρα, προ και επί Μνημονίου. 

 

Τί θα γίνει επιτέλους με αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα αποκαλυφθούν σε όλο το μέγεθός τους, θα τιμωρηθούν όσοι τα πήραν και θα αποδοθεί η περιουσία τους στο λαό και θα σαπίσουν στη φυλακή ή θα συνεχίσουν να κατακλέβουν τον ελληνικό λαό και μάλιστα με τις ευλογίες μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι αυτή τη φορά θα εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά του;

 

Σε μια περίοδο όπου υποτίθεται ότι οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα για να δανείζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και όταν το πράττουν το κόστος για τον δανειολήπτη στο τέλος είναι κατά κανόνα υπέρογκο, το να δανειοδοτούν με μεγάλα ποσά ανώτατα στελέχη τους αποτελεί ενέργεια που από μόνη της είναι απλά σκάνδαλο και πρέπει να τερματιστεί με την απόδοση Δικαιοσύνης. 

 

Αντί όμως να τους ταράξουν στη νομιμότητα, τους συναντούν και συζητούν μαζί τους μέχρι και την προαγωγή τους!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr