Δείτε ζωντανά το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Κομισιόν

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, του Γκι Φέρχοφταντ των Φιλελευθέρων και της Σκα Κέλερ των Πρασίνων.

Eκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς o Αλέξης Τσίπρας δεν παρίσταται. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων πραγματοποιείται το ντιμπέιτ στο Μάαστριχτ και μεταδίδεται ζωντανά, σε 13 γλώσσες (και την ελληνική) από το Euronews.

 

Στο Twitter η σχετική ετικέτα συζήτησης (hashtag) είναι #eudebate2014. Η συζήτηση, που είναι γνωστή ως «Πρώτο Ευρωπαϊκό Προεδρικό Ντιμπέιτ», διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

 

Στις 15 Μαΐουθα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για την κεντρική «αναμέτρηση» μεταξύ των υποψηφίων η οποία διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η 90λεπτη συζήτηση, ενώπιον ακροατηρίου, θα μεταδοθεί μέσω της Eurovision. Διαδικτυακά το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί από το eurovisiondebate.tv. Στο Twitter το σχετικό hashtag είναι #TellEUROPE.