Δεκάδες δημότες συμμετείχαν στις δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης που προσέφερε στους δημότες του ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα άσθματος και την ευθύνη της αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας και του αρμόδιου αντιδημάρχου, ιατρού πνευμονολόγου κ. Ηρακλή Τιτόπουλου.

 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας και υλοποιείται με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

 

Πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία Ιατρού Πνευμονολόγου στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας – Χορτιάτη και συμμετείχαν συνολικά 81 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, εκ των οποίων οι 45 γυναίκες και οι 36 άνδρες. 

 

Στην εξέταση (συνολικής διάρκειας 10 λεπτών) που χαρακτηρίζεται απλή και ανώδυνη, και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων, συμμετείχαν καπνιστές και άτομα που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, καθώς και άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή πρωινό βήχα και γενικά άτομα που επιθυμούσαν  να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr