Δεκάδες θύματα από βομβαρδισμούς στη Συρία

ΦΩΤΟ:REUTERS

ΦΩΤΟ:REUTERS

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι διεξήγαγαν αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στο κέντρο της πόλης Ιντλίμπ στη Συρία, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια των οποίων επλήγη μια πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της πόλης, αλλά και πολλά κυβερνητικά κτήρια και κατοικίες.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν ότι 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως τουλάχιστον άλλες 30 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση διακρίνονται οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια ασθενοφόρα, να μεταφέρουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί σε μια περιοχή όπου πολλοί άνθρωποι αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα των κτηρίων που ισοπεδώθηκαν.

Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς κατά τις εξόδους τους πετούν σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ τα ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν επιδρομές με βόμβες βαρελιού από μικρότερο ύψος.