Δεκάδες χιλιάδες τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ και ασφάλεια

Από τον Ιανουάριο ως και τον Απρίλιο βεβαιώθηκαν, μόνο από τις υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα τροχαίας, 10.925 παραβάσεις της νομοθεσίας περί τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ) και 18.501 της νομοθεσίας που είναι σχετική με την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα ασφάλειας και απώλειας εσόδων για το Δημόσιο.

 

Στη βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβίβασε στοιχεία για τους αρχικούς και περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013 από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ και που δείχνουν ότι οι έλεγχοι αυτοί ανήλθαν συνολικά σε 4.030.781.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η εξάλειψη του φαινομένου της ύπαρξης μεγάλου αριθμού οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς τεχνικό έλεγχο σε βάρος της οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς στόχους του υπουργείου και ενημερώνει τη βουλευτή για όλες τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

 

Αλλά και στο έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρεται ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων.