Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δεμένα στους κάβους των λιμανιών της χώρας θα μείνουν τα πλοία την προσεχή Δευτέρα (02.11.2015) και Τρίτη (03.11.2015) καθώς η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία.

Από την απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ξεκινά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, δεν εξαιρούνται ούτε τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά. Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η ΠΝΟ καλεί τις πλοιοκτήτριες εταιρίες να μεταφέρουν πρόσφυγες μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Γιατί από τις 06:00 τα ξημερώματα, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για 48 ώρες!

Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.
«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», καταλήγει η ΠΝΟ.