Δεν υπάρχει θεραπεία για το χανγκόβερ

ponokefalos-poto

Η κατανάλωση νερού δεν αποτελεί λύση στην αποφυγή ενός χανγκόβερ, αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Ως τώρα ακούγαμε πως, καθώς η υπερκατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, κάποιος μπορεί να γλιτώσει τους πονοκεφάλους και την αδιαθεσία της επόμενης μέρας πίνοντας νερό πριν από κάθε αλκοολούχο ποτό.

Όπως εξηγεί ο Kypros Kypri, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, αυτή η μέθοδος μας αποτρέπει από το καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, όμως δεν αποτρέπει το χανγκόβερ και τα συμπτώματά του. Η επιστημονική κοινότητα στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει ακριβώς τι προκαλεί την αδιαθεσία της επόμενης μέρας.

Αυτό που είναι γνωστό, σύμφωνα με τον Kypri, είναι ότι ο κάθε οργανισμός μεταβολίζει το αλκοόλ με διαφορετικούς ρυθμούς, ενώ μερικοί άνθρωποι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένζυμα για τον καθαρισμό του σώματός τους από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία για το χανγκόβερ, αν και υπάρχουν συμβουλές για την αποδυνάμωση ορισμένων συμπτωμάτων. Μία από αυτές είναι η κατανάλωση υδατανθράκων πριν το μεθύσι και η αποφυγή των σκουρόχρωμων ποτών. Το νερό βοηθάει, όμως δεν αποτελεί θεραπεία. Όπως τονίζει η ιστοσελίδα του NHS η καλύτερη μέθοδος αποφυγής του χανγκόβερ είναι η αποχή από το αλκοόλ.Υ